top of page
תמונת הסופר/תyael israel

כל הסיבות לעשות אימוני כושר אונליין

עודכן: 15 בינו׳ 2022




עם עליית המודעות לאורח החיים הבריא, הרצון להרגיש ולהיראות טוב, ענף הכושר בעולם בכלל ובישראל בפרט התפתח מאוד בשנים האחרונות, וכראייה לכך היא כמות חדרי הכושר, הסטודיוז', הקאנטרי קלאבים ועוד שצצו בכל פינת רחוב בלא מעט ערים בישראל ובעולם בעשור האחרון.


במקביל לנסיקת חדרי הכושר, בין אם הם חדרי כושר היוקרתיים יותר ובין אם אילו חדרי הכושר "לואו-קוסט", וכן פתיחת הסטודיוז' הבוטיקים השונים אשר להם התמחויות שונות של אימונים (כמו פילאטיס, יוגה קרוספיט וכד'), החלו לצוץ גם קורסים דיגיטליים או פשוט סדרות סרטונים בפלטפורמות וידאו שונות בהן כל אחד ואחת יכלו ללמוד מגוון סוגים של אימונים, ולתרגל אותם באופן עצצמאי בזמנם הפנוי, ללא הצורך או אף הרצון, לעשות את זה בליווי מדריכה או מדריך שיהיו לידם בזמן האימון.

עד שנת 2019, נישת אימוני האונליין בתוך ענף הכושר בישראל, ובעולם באופן יחסי, היתה קטנה יחסית, בטח ביחס לגודל והביקוש שהיו קיימים לחללי האימון המסורתיים כדוגמת חדרי הכושר, קאנטרי קלאב, והסטודיוז'. ואז משהו לא צפוי קרה. בטח שמעתם עליו.



סטודיו "יעל ישראל", סניף ראשון לציון.



ואז הגיעה הקורונה...


בסוף פברואר 2020, העולם נכנס לתדהמה, כאשר ברגע אחד נגזר עלינו להתחיל לחשוב פעמיים לפני שאנחנו מגיעים למקומות בילוי ופנאי בהם אנו נפגשים ומתקהלים עם אנשים זרים. כשבועיים לאחר מכן, זה כבר לא היה בשליטת אף אחד, וכולנו נאלצנו להכיר מציאות חדשה בה פשוט נאסר עלינו להגיע למקומות ציבוריים בהם יהיה סיכון שנדביק או נידבק בוירוס המקולל. ומסגר לסגר, התרגלנו למציאות חדשה.


קצת עלינו - טרם המשבר ניהלנו (בן זוגי ושותפי רועי) 3 סניפי בוטיק של סטודיוז' לפילאטיס ויוגה. באמצע מרץ, כשנאלצנו לסגור את השערים למתאמנות שלנו, קיימנו את השיעור הראשון דרך אפליקציה לא כל כך מוכרת בשם ZOOM, יחד עם מס' מתאמנות שהסכימו להשתתף בניסוי. באותו הזמן כל מה שעניין אותנו הן המתאמנות שלנו שממש נלחצו מהעובדה שלא יוכלו להגיע להתאמן, וכתוצאה מכך להרגיש פחות טוב, לסבול מכאבים או פשוט להתנוון לזמן לא ידוע.



יעל ורועי ישראל.


בהתחלה זה הרגיש לנו מאוד מוזר כל העניין. בכל זאת, כבר 10 שנים כל מה עסקנו בו היה יצירת חוויה מושלמת בחללי הסטודיו. שיהיה נעים, אינטימי, נקי, וכמובן – שהשירות והיחס הבין אישי יהיו ברמה הגבוהה ביותר. לפני, בזמן ואחרי השיעור.

אך כשהסתיים השיעור הראשון, הבנו שיש במציאות החדשה הזאת כמה פרמטרים שאי אפשר להתעלם מהם, והם הסיבה המרכזית מדוע אימוני האונליין במתכונתם החדשה, כאן וכדי להישאר. לכן יצרנו פלטפורמה שלמה לאימוני אונליין שהיוותה בהתחלה תחליף מצוין לאימונים בימי סגר, והשתדרגה עם הזמן לפתרון מעולה להתמדה בשגרת אימונים ללא קשר להגבלות או לצורך להגיע לחלל הפיזי ולהתאמן בו.


במקרה שלנו, זה שיעורי פילאטיס ויוגה עם מס' מצומצם של מתאמנות בכל שיעור לפי רמות קושי ומטרות שונות (עיצוב, חיזוק, שיקום הגוף והריון ואחרי לידה). חשוב לומר שאלו אימונים מושלמים לביצוע מהבית או כל מקום אחר שכן בניגוד ללא מעט סוגי אימונים, לרוב אין צורך בציוד, מוזיקה חזקה ולא צריך לקפוץ יותר מדי ולהפריע לשאר דיירי החלל בו אתם נמצאים.



הצטרפו אליי לשיעור פילאטיס עדין המתאים במיוחד לשעות הבוקר, מתוך ערוץ היוטיוב שלי.


אם כך, במציאות החדשה הזו שנכפתה עלינו, כאשר אסור להיפגש, ואסור להגיע לסטודיו, הצלחנו למצוא דרך מדהימה לבצע שגרת אימונים, שהפתרון שלה, הוא בכלל לא לזמן הקורונה, אלא למציאות המתאתגרת של התקופה בה אנו חיים באופן כללי, ועל כך אפרט כעת.




אז מדוע לעשות אימוני כושר אונליין?



יתרון מס' 1: זמן


המשאב החשוב ביותר של העידן הנוכחי הוא ללא ספק זמן, בטח בקרב אנשים בגילאי 25 ומעלה, כאשר אתגרי החיים מתחילים להקיף אותנו, בין אם זה זוגיות, משפחה ילדים, קריירה, הגשמה עצמית וכד'.

עכשיו אם התאמנתם בעבר, אתם בטח כבר יודעים שסביב האימון עצמו יש התארגנות ולוגיסטיקה שלמה.

אך שימו לב לכמות הזמן שאתם משקיעים בכל מה שמסביב לאימון עצמו וכמעט לא תורם בכלום למטרה לשמה הגעתם לסטודיו או לחדר הכושר:


להתארגן/להתלבש/להתגנדר

(20 דקות פחות או יותר?)

ללכת ברגל/לנסוע ברכב פרטי או תחבורה ציבורית/לחפש חנייה

(חצי שעה לפחות בממוצע?)


*להתאמן כשעה בממוצע*


להתארגן חזרה

(רבע שעה בערך?)

לנסוע/ללכת חזרה הביתה

(עוד 20-30 דקות?)


וכל זה מבלי לקחת בחשבון פקקים, ובלת"מים כאלה ואחרים שיכולים לקרות בדרך לאימון עצמו.


יש לכם מנוי או כרטיסייה לחדר כושר או לסטודיו, אתם מאוד רוצה להתמיד לפחות פעמיים בשבוע כדי לראות ולהרגיש תוצאות, אך מה לעשות שבכל אימון אתם "מבזבזים" עוד שעה וחצי מהיום שלכם, שעה וחצי שלא קשורה כלל לאימון עצמו אלא רק לטרחה מסביב. כאשר אתם מתאמנים לפחות פעמיים בשבוע, אתם "מבזבזים" בכל אימון את הזמן הזה. עכשיו ברור לי שלא מעט מהאנשים שייקראו את הפסקה הזו לא מרגישים שחסר להם זמן בחיים, והם נהנים מכל החוויה שסביב האימון ואני כמובן מבינה ומכבדת את זה, אך כאמא ל-2 ילדים קטנים שהם כל עולמה, וכבעלת עסק, לעתים האקסטרא 3 שעות האלה בשבוע, ואף רק בשביל לנוח, הם באמת עולם ומלואו.


ומה קורה אונליין?

הטרחה סביב האימון פשוט לא קיימת. אלא אם כן אתם מגדירים לחיצה על לינק כטרחה ;)


יתרון מס' 2: טרחה סביב האימון


שימי לב כמה דברים צריך לקחת בחשבון לפני ההגעה לאימון בחלל הפיזי:


לעשות את זה אחרי או לפני העבודה - האם להגיע ישירות מהעבודה לסטודיו או ללכת הביתה קודם? צריך סידור לילדים? האם הרכב פנוי?

האם הקו אוטובוס שליד הבית שלי מגיע לאזור?

מה לגבי מזג האוויר? גשום? חום גיהנום?


ומה קורה אונליין?

אתם רק צריכים מחשב/טלפון/טלויזיה שעובדים ולהיות במקום שקט ושנעים לכם בו (בית, משרד, בית מלון) - וזהו.





שיעור פילאטיס אונליין בזום בשידור חי. פשוט ללחוץ על הלינק, ואת כבר בתוך השיעור בלי כל הטרחה שמסביב.




יתרון מס' 3: החלל שלך


את היתרון הזה אני מקדישה מכל הלב לנשים הקוראות את המאמר. ותכף תבינו מדוע.

כשאלוהים ברא את גוף האשה, הוא לא חישב נכון את הרגישות למזגן בגוף, ולכן, למרות שאנחנו ללא ספק המין היפה והחכם, טמפרטורת המזגן היא ללא ספק חולשה עבורנו, וכנראה שבחלל של למעלה מ-2 נשים לעולם לא תהיה הסכמה על גובה הטמפרטורה או האם בכלל להדליק אותו...

ובהמשך ישיר לכך, האם חשוב לך שהחלון יהיה פתוח או סגור בזמן השיעור? ללא ספק בעיות קיומיות הקובעות את טיב החוויה שלנו בזמן האימון :)


ומה קורה אונליין?

כפרה - עופי על איזו טמפרטורה שבא לך, תפתחי/תסגרי חלון - אף אחד כבר לא קובע עבורך!


יתרון מס' 4: אינטימיות והרגשה נעימה במרחב


מסוג הדברים שאין צורך לפרט יותר מדי אך בכל זאת. כנשים, אנו חשופות כל הזמן למבטים לא נעימים, בטח בחללי הכושר אליהם מגיעים לא מעט גברים מלאים ביצרים. שיהיה ברור, אני לא מאשימה את המין הגברי בצורך הבסיסי שלו (וכן, גם שלנו) להתמנגל ולהכיר את המין השני, פשוט בזמן האימון זה ברוב הפעמים פשוט לא מתאים לרוב הנשים. כמו כן, יש לא מעט סוגי אימונים כמו פילאטיס או יוגה לדוגמא, בהם נשים אחרי או בזמן הריון, מבצעות תנוחות שהיינו מעדיפות לעשות בצורה אינטימית יותר, ולא כשיש גבר ממש מאחורייך.


ומה קורה אונליין?

זה פשוט לא קורה :)


יתרון מס' 5: ניקיון


הציוד שלך, המקלחת שלך, המזרן שלך, ובקיצור - נושא הניקיון הוא בשליטתך, בניגוד לחלל הפיזי בו חלק מאיתנו תוהים מה רמת הניקיון של הרצפה עליה אני מבצעת כרגע מתיחה בשכיבה על הגב. או שזה רק אני?

בכל אופן, באימונים אונליין זה לא כל כך רלוונטי :)



שיעור פילאטיס מתוך ספריית ה-VOD של יעל ישראל. להתאמן מתי שבא לך בנוסף לשיעורי ה-LIVE.



יתרון מס' 6: להתאמן באיזו שפה שבא לך


אנשי הרילוקיישן, ודוברי עברית מכל העולם יכולים להתאמן באופן קבוע בשפה הנוחה להם, כשעל הדרך הם זוכים לשעה של קהילתיות ישראלית מחממת לב (זה ללא ספק אחד הדברים הכי מרגשים שקרו לנו).


יתרון מס' 7 והחשוב ביותר: התמדה


בסופו של יום, אני יכולה להגיד בפה מלא, שהאתגר הגדול ביותר בכל מה שקשור לאימונים באופן כללי הוא אתגר ההתמדה לאורך זמן. רובנו נרשמנו בעבר למסגרות כאלה ואחרות, כאשר בהתחלה אנחנו תמיד בשיא המוטיבציה ואחרי תקופה של כמה חודשים כשהאנרגיה והמוטיבציה קצת יורדות, צצות הבעיות שקשורות ל"טרחה סביב האימון" והם טריגרים מצוינים להפסיק. ולצערי, מניסיון של עשור בתחום, זה קורה כמעט לכולם בשלבים שונים.

תכננתם להגיע לשיעור של שעה 19:00 ושוב נתקעתם בעבודה, תכננתם להגיע בבוקר לפני העבודה לסטודיו אך הילד היה עם חום וזה שינה לכם את כל היום. ואז, אחרי פעמיים-שלוש שאתם מפספסים את האימון, יש 2 קולות קטנים שצצים בראש, אחד של המלאך הרע והשני של המלאך הרע והמלחיץ.


המלאך הרע: "די, תפסיק! אתה לא באמת יכול לשלב את האימונים כרגע בתקופה הזאת של החיים שלך, עם כל העומס והטירוף. תחכה קצת, וכשיהיה לך יותר זמן לשלב את זה תחזור להתאמן"

המלאך הרע והמלחיץ: "די, תפסיק! אתה סתם משלם ולא מגיע. לא חבל על שלושת האימונים שפספסת? תודיע להם שאתה מבטל, כי אתה לא מסוגל באמת להתמיד בזה נכון להיום!!!"


ומה אומר המלאך הרע כשאתם מתאמנים אונליין?

לשמחתכם, ברוב המקרים, אין לו מה להגיד להגיד בנושא!




לסיכום, שיעורי כושר אונליין, בין אם זה באופן עצמאי דרך ספריית VOD או דרך שיעורים חיים בהם המדריך או המדריכה מתקנים אתכם דרך המסך בקבוצה אינטימית, או אפילו שילוב של שניהם, הם ללא ספק בשורה חשובה עבור אוכלוסייה גדולה של אנשים שמעוניינים לשמור על אורח חיים בריא ופעיל, ואתגרי החיים פשוט מונעים מהם לעשות את זה או לפחות להתמיד בזה לאורך זמן.

אני בכל אופן, נהנית מאוד מהאימונים אונליין, ושמחה שלמרות הנסיבות המבאסות של שנת 2020, גיליתי לעצמי ולמתאמנות שלי דרך נוספת וחדשה להתאמן ולהתמיד.



שלכם,

יעל ישראל



אוהבת פילאטיס ויוגה ובא לך לתרגל אונליין?

אנו מזמינות אותך להכנס לאתר הפלטפורמה שלנו ולקבל את כל הפרטים בלחיצה כאן!








3,715 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page